Digiolokkari

 

Opastusta Teamsin käyttöön Digiolokkarilla

 

Tässä kerromme miten Teams-yhteys toimii ja mitä ottaa huomioon Digiolokkarille osallistuessa

 

1. Tarkista ennen Digiolokkaria, millä laitteella liityt mukaan:

Voit käyttää tietokonetta, jolle on ladattu Teams-sovellus. Teams-sovelluksen lataamiseen tarvitset Microsoft-tunnukset. Teams-sovelluksen voi asentaa esimerkiksi: https://www.microsoft.com/fi-fi/microsoft-teams/download-app

TAI

Tietokoneella voit osallistua internet-selaimen kautta. Teams toimii parhaiten Chrome tai Edge-selaimella. 

TAI

Voit osallistua kännykällä tai tabletilla käyttöjärjestelmästä riippumatta lataamalla Teams-sovelluksen laitteen sovelluskaupasta. Tarvitset Microsoft-tunnukset. 

 

2. Muut valmistelut

  • Valitse osallistumiselle rauhallinen tila. Huomioi myös, että voit olla ergonomisessa ja rennossa asennossa. Jos tilaasi tulee Digiolokkarin aikana jotain muuta ääntä esim. vieras tai vastaat puhelimeen: sulje mikrofoni, jotta ääni ei kuulu muille osallistujille.
  • Kännykän ja tabletin voi tukea esimerkiksi keittokirjatelineellä, kirjoilla tai käyttää laitteelle suunniteltua telinettä. Näin sinun ei tarvitse pitää laitetta koko ajan kädessä.
  • Tilan valaistus myös vaikuttaa kameran kuvan laatuun, lähelläsi olisi hyvä olla valon lähde.
  • Kuulokkeiden käyttö ehkäisee ulkopuolisten äänien kantautumista kodistasi. Joskus sisäänrakennetut kaijuttimet voivat toistaa osallistujan äänen kaikumaan.
  • Vanhoissa pöytäkoneissa ei ole välttämättä mikrofonia tai kameraa. 

3. Digiolokkarille liittyminen

Saat torstaina klo 16.00 mennessä sähköpostiin osallistumiskutsun.

Kutsussa lukee:


Liity tietokoneellasi tai mobiilisovelluksella
Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Kaksoisnapsauta  linkkiä

-> Ohjelma antaa sinulle vaihtoehdon osallistua sovelluksen kautta tai tietokoneella liittyessä myös selaimen kautta (KUVA 1)

KUVA 1: TEAMS OSALLISTUMISEN SELAIN- JA SOVELLUSVAIHTOEHDOT.

 

 

-> Teams pyytää sinua määrittämään kameran ja mikrofonin. (KUVA 2)

KUVA 2: TEAMS PYYTÄÄ LUPAA KÄYTTÄÄ KAMERAA JA MIKROFONIA SELAIMELLA OSALLISTUESSA.

 

->  Selaimella osallistuessa Teams pyytää sinua kirjoittamaan nimesi, joka näkyy muille osallistujille. Sovelluksella osallistuessa olet kirjautuneena Teamsiin ja osallistumisnimesi on se, minkä olet rekisteröinyt sovellukseen. (KUVA 3)

-> Voit klikata Liity kokoukseen

KUVA 3: SELAIMELLA OSALLISTUESSA KIRJOITA NIMESI JA PAINA LIITY

4. Ohjeita Digiolokkarille

Tarvitset osallistuessasi kahta Teamsin toimintoa, mikrofonin mykistys/avaaminen ja kameran sulkeminen/avaaminen. Olemme iloisia, kun näemme toistemme kasvoja ja siksi pidämme kameroita päällä. Ohjelman sisällöstä riippuen pyydämme ajoittain teitä sulkemaan kamerat. Ohjelmassa on vapaata keskustelua ja jaamme puheenvuoroja, muulloin voit pitää halutessasi mikrofonin suljettuna, jos se on vaivatonta. 

 

Jos olet epävarma miten laitteesi toimii tai haluat testata miten Teams toimii, voit varata puhelimitse tapahtuvan opastusajan Digiolokkarille ilmoittautumisen yhteydessä. Digiolokkarin Teams-yhteys avautuu klo 16.45, yhteyden testaamista ja opastusta varten.